Bibić pred EP u krosu: Uspesi dodatno motivišu

Sreda , 2016-12-07 | 15:10:12

Reprezentativac Srbije u atletici Elzan Bibić rekao je danas da ga činjenica da ove godine ima najbolji juniorski rezultat u Evropi na stazi u disciplini 5.000 metara (13:51,40 minuta) dodatno motiviše uoči nastupa na Evropskom kros prvenstvu u italijanskom gradu Kia.


"To je za mene veliko takmičenje, a mislim da sam na pripremama u Ulcinju uradio sve što je bilo do mene. Konkurencija je jaka, biće teško, ali potrudiću se da pružim maksimum. Nadam se da sam spreman za 'top' 10, možda i za neku od medalja", rekao je Bibić na konferenciji za novinare u Atletskom klubu Novi Pazar.

Bibić će 11. decembra od 10.40 nastupiti u trci juniora na 6.150 metara na Evropskom kros prvenstvu, zajedno sa još 95 atletičara.

"Bibić je postao prepoznatljiv u evropskoj atletici. Krosevi donose veliki naboj, a on je spreman za visok plasman, možda i za medalju. Očekujem da će izboriti mesto u reprezentaciji Evrope za kros tromeč u Edinburgu, početkom naredne godine", naveo je Rifat Zilkić, trener ovog sedamnaestogodišnjeg Novopazarca.

On je ocenio da na ovakvim takmičenjima, u konkurenciji velikog broja kvalitetnih i odlično pripremljenih atletičara, odlučuje psihološki momenat.

"Imam iskustva iz prethodnog perioda, posebno sa Amelom Terzić, koja je osvojila pet medalja i bila juniorska šamionka Evrope u krosu. Na stazi postoje faze kad se odmaraš, ali u krosu toga nema. Stalno nailaziš na prepreke", pojasnio je Zilkić.

"Prošle godine u Jeru, oko 20 mladjih seniorki ušlo je u finiš. Amela je u jednom momentu bila prva, a na kraju je uzela bronzu. Podsetiću da je Britanka Lori Mjuir, najbolja na 1.500 metara ove godine u svetu, bila četvrta", dodao je on.

Selektor juniorske reprezentacije Srbije Edin Zuković izrazio je očekivanje da će Bibić trčati bolje nego pre 12 meseci u francuskom Jeru, kada je zauzeo 28. mesto.

"Jedini je predstavnik Srbije na ovom takmičenju, a prošle godine bio je najbolji u svojoj generaciji (1999). Nadam se plasmanu medju deset najboljih i potvrdi kvalitetnog rada tokom cele sezone", naveo je Zuković.


 

Napiši komentar: