Za 47 odborničkih mesta 322 kandidata

Utorak , 2016-04-12 | 11:42:04

Gradska izborna komisija Novog Pazara proglasila je zbirnu izbornu listu za izbor odbornika u Skupštini grada na kojoj se nalazi 322 kandidata sa 10 izbornih lista, objavljeno je na zvaničnom sajtu lokalne samouprave.


Na listi “Za evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić”, koja je pod rednim brojem jedan, nalazi se 47 kandidata, a prvi među njima je Nihad Biševac, aktuelni direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u ovom gradu.

Drugi na listi je sadašnji gradonačelnik Meho Mahmutović, a peti dosadašnji šef odborničke grupe te partije u lokalnom parlamentu Muamer Bačevac.

Bivši šefovi odborničkih grupa SDA Sandžaka i BDZ Sandžaka u Skupštini Novog Pazara Fahrudin Đekić i Sead Šaćirović su sedmi, odnosno 11. na ovoj listi.

Nosilac liste “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje”, koju čine SNS, SPS, NS, JS, PUPS, PS je predsednik Gradskog odbora naprednjaka u Novom Pazaru Nikola Jolović.

Četvrti na ovoj listi od 47 imena, a koja će na izborima biti pod rednim brojem dva, je šef novopazarskih socijalista Dejan Kulundžić, a sedmi sadašnji zamenik gradonačelnika Novog Pazara Nebojša Ravić.

Sandžačka narodna partija će nastupiti pod rednim brojem tri. Na njihovoj listi je 16 imena, a predvodi ih lider stranke i direktor Opšte bolnice Mirsad Đerlek. Zanimljivo da među njihovim kandidatima za odbornike nema Sadije Plojović, bivše predsednice lokalnog parlamenta.

Na listi grupe građana Novi pokret je 20 imena, a nosilac je bivši predsednik Sandžačke demokratske partije (SDP) Rešad Hodžić. Oni će biti četvrti na glasačkom listiću.

Pod rednim brojem pet je SDA Sandžaka. Njihova lista ima 47 kandidata, a na prvom mestu je predsednik IO te partije Enis Imamović. Sadašnji šef odborničke grupe te partije u lokalnom parlametnu Alan Karaahmetović je osmi.

Na listi nema istaknutog aktiviste SDA Sandžaka i bivšeg predsednika Skupštine grada Fuada Baćićanina.

Nosilac Srpske liste, sačinjene od SRS, DSS i Dveri, je Ana Timotijević. Na drugom mestu je predsednik GrO SRS u Novom Pazaru Milan Veselinović, a trećem šef ovdašnjeg DSS Goran Sarić. Dvanaesti na ovoj listi od 18 imena je bivši direktor “Gradske toplane” Bojan Biočanin.

Pod rednim brojem sedam će biti lista “Narodni pokret”. Nosilac liste je student Irfan Nurković, a među 32 imena na ovoj listi je veliki broj članova i aktivista Sandžačke demokratske partije.
Ista situacija je i sa listom “Proleće” koja će biti osma. Prva na listi je studentkinja Resmija Šećerović, a kao i kod “Narodnog pokreta” većinu njihovih kandidata za odbornike u lokalnom parlamentu čine aktivisti Sandžačke demokratske partije.

Lista “Muamer Zukorlić – BDZ Sandžaka” je na devetom mestu. Nosilac ove liste je bivši sandžački muftija, a na drugom mestu je predsednik BDZ Sandžaka Jahja Fehratović.

Četvrti na ovoj listi od 47 imena je šef odborničke grupe BDZ Sandžaka u Skupštini Novog Pazara Admir Muratovć.

Deseta proglašena lista je “Buđenje – Zaim Hadžisalihović”. Prva na listi je Indira Hadžisalihović, a osim nje na listi je još 15 kandidata.

Zaključno sa današnjim danom, pravo glasa na lokalnim izborima u Novom Pazaru ima 83.968 birača, a naknadni upis u birački spisak je moguć do 20. aprila u ponoć.

N. Kočović


 

Napiši komentar: